O Lekoviti

Modrost narave iz Slovenije. Izdelki Lekovita se ponašajo z visoko vsebnostjo aktivnih sestavin naravnega izvora. Izdelki Lekovita ne vsebujejo parabenov, fenoksietanolov, silikonov, umetnih barvil, parfumov in živalskih snovi (razen izdelek Lekovita Ribja mast, ki vsebuje ribje olje). So nevtralnih vonjev, primerni za ženske in moške in niso testirani na živalih.

Enostavna sestava

Temelj kozmetike Lekovita je enostavna sestava proizvodov, osnovana na znanju o zdravilnih rastlinah. Izdelki Lekovita se ponašajo z visoko vsebnostjo aktivnih sestavin naravnega izvora. To so predvsem rastlinski izvlečki, olja in maščobe ter voski. V največji možni meri uporabljamo sestavine iz lokalnega okolja in sosednjih držav. Sestavine so pod nadzorom pooblaščenih laboratorijev naših dobaviteljev in ustrezajo vsem potrebnim standardom kozmetične, farmacevtske in lekarniške dobre proizvodne prakse. Za doseganje visoke mikrobiološke kakovosti in hipoalergenosti v kozmetičnih izdelkih uporabljamo prečiščene farmacevtske vode.

Naravne sestavine

Izdelki kozmetične linije Lekovita spremljajo biološki ritem procesov kože. S kombinacijo različnih naravnih olj, zeliščnih izvlečkov, vitaminov in vode so izdelki prilagojeni različnim tipom kože. Osnovani so na načelu spodbujanja kože k proizvajanju in krepitvi lastnih strukturnih enot, kot so kolagenska in elastinska vlakna, vlažilci in lipidi. Naravne sestavine krepijo odpornost kože na zunanje dejavnike in ohranjajo njeno vitalnost, čvrstost in sijaj. Naravne hranilne snovi pripomorejo k doseganju in ohranjanju naravnega ravnovesja med maščobami in vodo v koži. Kozmetični izdelki Lekovita ne spreminjajo fiziologije kože in ne povzročajo odvisnosti kože od sestavin v izdelkih. Z modrostjo narave jo hvaležno podpirajo pri vsakodnevnih izzivih.

Svetovanje

Enostavna sestava in naravne sestavine se najbolj izrazijo ob pravilni uporabi kozmetike. Upoštevanje navodil in opozoril pomeni varno rabo izbranih izdelkov. Spoštovanje osebnih potreb kože po ustrezni količini določene kozmetike ter odzivov kože na letne čase in danosti okolja pa pravo pot do zdrave kože in popolnega zadovoljstva. Verjamemo, da so pri izbiri kozmetičnega izdelka ključni tip kože, življenjsko okolje in navade ter letni čas, manj pa leta in spol. Vedno smo pripravljeni deliti bogate izkušnje in znanje naših farmacevtk in kozmetičark skozi individualno svetovanje. V našem kozmetičnem salonu vam brezplačno izmerimo stopnjo vlažnosti kože in pomagamo pri izbiri za vašo kožo primernega izdelka.

Uporaba in shranjevanje

Kozmetični izdelki so namenjeni domači in profesionalni negi kože in niso za uživanje. Hranimo jih pri sobni temperaturi, zaščitene pred vlago, direktno svetlobo in toploto ter nedosegljive otrokom.