O Lekosu

LEKOS (izpeljanka iz imena Lekarna Kozmetika Sotošek) je družinsko podjetje, s sedežem na Drožanjski cesti 68 v Sevnici. Magistra farmacije Breda Drenek Sotošek ga je ustanovila leta 1993, ob otvoritvi novih prostorov kozmetičnega salona Lekos Kozmetika Studio B, ki sicer deluje že od leta 1986. Oktobra 1994 je podjetje razširilo svojo ponudbo z odprtjem zasebne lekarne Lekarna Pod Sv. Rokom. Ta je bila v zadnjih letih že trikrat izbrana med prve tri najboljše slovenske lekarne. Cilj podjetja je razvoj kakovostnih in varnih izdelkov z naravnimi sestavinami. Močan razvoj lastnih izdelkov sloni na znanju in dolgoletnih izkušnjah ter poznavanju potreb strank, ki prihajajo v našo lekarno in kozmetični studio.

Podjetje Lekos ima trenutno dve lastni blagovni znamki, ki ju tržimo pod sloganom Modrost narave.

Blagovna znamka Lekovita obsega linijo kozmetičnih izdelkov ter linijo zeliščnih čajev in sirupov.

Blagovna znamka Lekobeba je namenjena otrokom. Obsega tako kozmetiko z naravnimi sestavinami kot tudi čaj za dojenčke in otroke ter prehransko dopolnilo Vetrovne kapljice. Izdelke Lekobeba varuje živahna in ljubka embalaža.

Poleg linij Lekovita in Lekobeba podjetje proizvaja še izdelke za prehrano domačih živali.

Lekos je odprto podjetje. Na poslovnem področju naj omenimo sodelovanje s sevniškim podjetjem Tanin, Thermano Laško in starosto slovenske kozmetike, Lili Carsten. Pomen, ki ga dajemo znanju se kaže v sodelovanju z izobraževalnimi ustanovami ̶ slovenskimi srednjimi farmacevtskimi in kozmetičnimi šolami ter Fakulteto za farmacijo Univerze v Ljubljani. Podjetje se aktivno vključuje tudi v življenje lokalne skupnosti domače Sevnice.